Link: Den Kolde Krig og russserne i Xinjiang i 1940erne

Skriv en kommentar
Historie

Fascinerende artikel om et stykke historie fra Den Kolde Krig, som det nok er de færreste, der kender. Om hvordan en gruppe russere sled sig fra Xinjiang til New York. Og at det netop var i Xinjiang, at globaliseringen af Den Kolde Krig så småt begyndte, og hvordan den ikke bare var en abstrakt politik mellem stormagter, men også havde konsekvenser for almindelige mennesker. Artiklen To Die on the Steppe: Sino-Soviet-American Relations and the Cold War in Chinese Central Asia, 1944–1952 er fra det akademiske tidsskrift Cold War History fra Taylor Francis, og den er gratis i øjeblikket.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.